loader image

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9 π.μ.-9 μ.μ. & Σάββατο 9 π.μ.-2 μ.μ.

ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ-ΣΜΥΡΝΑΚΗ | ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι μια περίοδος ευαίσθητη για κάθε γυναίκα. Μια περίοδος που συνοδεύεται από απότομες αλλαγές στο σώμα και την ψυχή. Η γυναίκα χρειάζεται στην περίοδο αυτή κάθε δυνατή βοήθεια.

?

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Στη διατροφή για κλιμακτήριο & την αντιμετώπιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων

με φυσικό & διατροφικό τρόπο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Με εξειδικευμένη, οργανωμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση!

Λιπομέτρηση

Με τον υπερσύγχρονο λιπομετρητή, TANITA 780MC.

Η διαδικασία είναι απλή: ο διαιτώμενος ανεβαίνει με γυμνά πόδια κρατώντας δύο ειδικές χειρολαβές. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε 10΄΄.

Άλλες μετρήσεις

Με τον υπερσύγχρονο λιπομετρητή, TANITA 780MC.

  • Μέτρηση λιποσπλαχνικής παχυσαρκίας
  • Μέτρηση ενυδάτωσης/αφυδάτωσης

Σταθμισμένο ερωτηματολόγιο

Ειδικά σταθμισμένο ερωτηματολόγιο με το οποίο μπορούμε να επεμβαίνουμε και να παρακαλουθούμε τα ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Κατ’ οίκον επισκέψεις

Δύναται η δυνατότητα κατοίκον διαιτολογικής παρακολούθησης σε άτομα με κινητικά προβλήματα, κλινήρης ή υπάρχει ακινητοποίηση λόγω τραυματισμού. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία σας επισκεπτόμαστε στο χώρο σας με φορητή ζυγαριά και δερματοπτυχόμετρο για λιπομέτρηση.

Ενθάρρυνση και παρότρυνση

Η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι μια περίοδος ευαίσθητη για κάθε γυναίκα. Μια περίοδος που συνοδεύεται από απότομες αλλαγές στο σώμα και την ψυχή. Η γυναίκα χρειάζεται στην περίοδο αυτή κάθε δυνατή βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση.

Διατροφή στην εμμηνόπαυση

  • Εξατομικευμένα διαιτολόγια προσαρμοσμένα στην κάθε γυναίκα ξεχωριστά
  • Εξειδικευμένη διατροφή για μείωση του εντερικού πρηξίματος.
  • Ενεργοποίηση του μεταβολισμού μέσω διατροφικού προγράμματος.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής ειδικά για την εμμηνόπαυση.
  • Μείωση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης με τη χορήγηση ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής.
  • Μείωση του πρηξίματος με ειδικά συμπληρώματα διατροφής

Συνεργασία με άλλους επαγγελματίες υγείας

Παρακολούθηση παράλληλα και άλλων προβλημάτων υγείας της γυναίκας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης σε συνδυασμό με τη διατήρηση της καλής υγείας της.

On line διαιτολογική παρακολούθηση

Για τους διαιτώμενους που δεν έχουν χρόνο ή βρίσκονται μακριά δύναται η δυνατότητα on line παρακολούθησης μέσω Skype. Οι μετρήσεις γίνονται με ζυγαριά του ίδιου του διαιτώμενου. Δύναται η ευκαιρία ανάλυσης και αποστολής διατροφής καθώς και καθοδήγησης του διαιτώμενου με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Γιατί είναι σημαντικό να προσέχει την διατροφή της μια γυναίκα κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης;

Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων στα τελευταία στάδια της εμμηνόπαυσης μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία της λεπτίνης και νευροπεπτιδίου Υ, ορμονών που ελέγχουν τον κορεσμό και την όρεξη. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες στα τελευταία στάδια της εμμηνόπαυσης, που έχουν χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, μπορεί να οδηγούν στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων και λίπους και έτσι να αυξήσουν το βάρος τους. Οι ορμονικές αλλαγές και η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να συνεχιστεί καθώς οι γυναίκες μετακινούνται από την περιεμμηνόπαυση στην εμμηνόπαυση.

Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι γενικά λιγότερο δραστήριες από όταν ήταν πριν, γεγονός που μειώνει τις δαπάνες ενέργειας και οδηγεί σε απώλεια της μυϊκής μάζας και επομένως σε μείωση του μεταβολισμού. Οι γυναίκες αυτές μπορεί να οδηγηθούν στην λιποσπλαχνική παχυσαρκία, δηλαδή ενώ φαίνονται αδύνατες ή διατηρούν ένα φυσιολογικό βάρος ανάλογα με τις αναλογίες τους, το ποσοστό λίπους είναι πολύ μεγάλο γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιοαγγειακά νοσήματα.

 

Πως βοηθά ο ένας ειδικευμένος διαιτολόγος στη μείωση των συμπτωμάτων; 

Η αντιμετώπιση όλων των μεταβολικών θεμάτων της εμμηνόπαυσης απαιτεί οργάνωση, μακροπρόθεσμη στόχευση και ρεαλιστική στοχοποίηση. Η γυναίκα δεν μπορεί να αναμένει να επιτύχει την εικόνα και το σωματικό βάρος που είχε στα 20 της χρόνια, αλλά σίγουρα μπορεί να αποκτήσει έλεγχο της μετεμμηνοπαυσιακής μετάβασης και να μην αφήσει τα πράγματα να ξεφύγουν.

Οι αλλαγές του τρόπου ζωής θα πρέπει να είναι τέτοιες που να μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά της. Ένας ειδικευμένος διαιτολόγος-διατροφολόγος χρησιμοποιεί στις διαιτητικές του συστάσεις συμπληρώματα διατροφής (σύμφωνα με τα πρωτόκολλα) τα οποία συμβάλλουν αποτελεσματικά με φυτικό τρόπο στη μείωση των εξάψεων. Επίσης, η εξειδικευμένη διατροφή και τα συμπληρώματα διατροφής για εμμηνοπαυσιακές γυναίκες βοηθούν και στη μείωση του εντερικού “πρηξίματος” με άμεσα αποτελέσματα.

 

ΣΥΧΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ!

Είμαι/μπαίνω στην εμμηνόπαυση και έχω εξάψεις, μπορεί να με βοηθήσει η διατροφή;

Οι εξάψεις στην κλιμακτήριο μπορούν να αντιμετωπιστούν από έναν ειδικευμένο Διαιτολόγο-Διατροφολόγο. Χρησιμοποιούνται ειδικά συμπληρώματα διατροφής για εμμηνόπαυση πάντα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα τα οποία συμβάλλουν αποτελεσματικά και με φυτικό τρόπο στην μείωση των εξάψεων. Το εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής στην εμμηνόπαυση σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα, βοηθά ακόμα και στην μείωση του εντερικού “πρηξίματος” με άμεσα και εμφανή αποτελέσματα.

Μπαίνω στην εμμηνόπαυση. Παίρνω βάρος και έχω φουσκώματα στο στομάχι. Τι να κάνω;

Η διατροφή στην εμμηνόπαυση απαιτεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Έχω πολύ μεγάλη εμπειρία και έχω ειδικευτεί στη διατροφή εμμηνοπαυσιακών και κλημακτηριακών γυναικών. Η εμπειρία μου στη σωστή διατροφή στην εμμηνόπαυση μπορεί να επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανακούφιση και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που σας ταλαιπωρούν.

Μπορεί η διατροφή να χειροτερέψει ή να βελτιώσει τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης;

Όταν ξεκινάει η εμμηνόπαυση ή αλλιώς κλιμακτήριος, τα οιστρογόνα μειώνονται σημαντικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αγγειοκινητικά συμπτώματα τα οποία σχετίζονται με τη ρύθμιση της θερμότητας του σώματος. Συνεπώς, εμφανίζονται επεισόδια έξαψης και εφίδρωσης που διαρκούν από 1 έως 5 λεπτά. Αρχικά, τα συγκεκριμένα συμπτώματα κλιμακτηρίου εκδηλώνονται ως έκλυση έντονης θερμότητας στο πρόσωπο και την περιοχή του στέρνου, ενώ μπορούν να επεκταθούν σε όλο το σώμα. Η κατανάλωση 50-75mg φυτοοιστρογόνων (ισοφλαβόνες – συμπληρώματα διατροφής για εμμηνόπαυση) ημερησίως μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πλήρη εξάλειψη αυτών των εξάψεων

Γιατί είναι σημαντικό να προσέχει την διατροφή της μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση;

Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων στα τελευταία στάδια της εμμηνόπαυσης μπορεί να επηρεάσουν την λειτουργία της λεπτίνης και νευροπεπτιδίου Υ, ορμονών που ελέγχουν τον κορεσμό και την όρεξη. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες στα τελευταία στάδια της εμμηνόπαυσης, που έχουν χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, μπορεί να οδηγηθούν στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων και λίπους και έτσι να αυξήσουν το βάρος τους. Οι ορμονικές αλλαγές και η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να συνεχιστεί καθώς οι γυναίκες μετακινούνται από την περιεμμηνόπαυση στην εμμηνόπαυση.

Συζητάμε για την εμμηνόπαυση!
Η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι μια περίοδος ευαίσθητη για κάθε γυναίκα. Μια περίοδος που συνοδεύεται από απότομες αλλαγές στο σώμα και την ψυχή.

Η γυναίκα χρειάζεται στην περίοδο αυτή κάθε δυνατή βοήθεια.

BLOG
#MeNoPause

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: ΜΙΛΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ!

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & WEBINARS

Όντας για πολλά χρόνια εκπαιδεύτρια στα ΑΤΕΙ Ηρακλείου, ΔΙΕΚ, ΕΦΕΤ, ΛΑΕΚ και διαθέτοντας πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ, ενώ διδάσκω στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ), διαθέτω πολύ μεγάλη κλινική και εκπαιδευτική εμπειρία.

Έχω ειδικευτεί στη διατροφή των γυναικών που διανύουν την περίοδο της Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης και την αντιμετώπιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων με φυσικό και διατροφικό τρόπο.

Επίσης, μπορώ να καθοδηγήσω τον διαιτώμενο σε κάθε είδους ιατρικό πρόβλημα.

Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια και χειρίζομαι άψογα τα συμπληρώματα διατροφής.

Μπορώ να αναλάβω κάθε είδους διαιτολογικό περιστατικό.

MENO-SCORE

Η Ναταλία εκτός από εξαιρετική επιστήμων είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά για το όποιο θέμα απασχολεί τον καθένα μας! Βρίσκει πάντα την καλύτερη λύση και μας στηρίζει ψυχολογικά για να πετύχουμε τους στόχους μας!
Σε ευχαριστούμε πολύ!

Vicky Mega

(Google My Business Review)

Η Ναταλία είναι πολύ καλή διατροφολόγος που νιώθεις αμέσως ότι μπορείς να εμπιστευτείς, η οποία με το χαμόγελό της και τη θετική της διάθεση σε εμπνέει και σε παρακινεί και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Εκτιμώ ιδιαίτερα ότι θα σου εξηγήσει και θα σου αιτιολογήσει τα πάντα και ότι ακούει τις ανάγκες σου και προσαρμόζεται χωρίς να κάνει οποιαδήποτε έκπτωση για την προάσπιση της υγείας σου. Με την Ναταλία μαθαίνω να τρώω σωστά και χωρίς ενοχές.

Meri Pomp

(Google My Business Review)

Η Ναταλία είναι εξαιρετική! Ακούει προσεκτικά τον ασθενή και βρίσκει λύσεις που εξυπηρετούν τις δικές του ανάγκες, δίνει πρακτικές συμβουλές διατροφής και υποστηρικτική αγωγή με βιταμίνες και συμπληρώματα. Αφιερώνει πολύ χρόνο για τον καθένα ενώ είναι πολύ θετικό άτομο. Επίσης το ιατρείο είναι υπερσύγχρονο σε ένα πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο.

Yiota Poirazi

(Google My Business Review)

Αρχικά με μεγάλη επιφύλαξη επισκέφτηκα το γραφείο της όντας ταλανιζόμενη για χρόνια με άλλους επαγγελματίες. Δεν άργησε όμως να φανεί ο άρτιος επαγγελματισμός της που απορρέει από τη βαθιά, επιστημονική γνώση του αντικειμένου, προσεγγίζοντας τον άνθρωπο πρώτα από όλα σαν ολότητα μέσα στην καθημερινότητα του και πρασορμόζοντας τα πάντα με βάση την ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών και προτιμήσεων του, σε όποια ηλικιακή φάση και αν βρίσκεται.
Πολλά αστέρια και πολλά συγχαρητήρια! Σε ευχαριστώ!

Maria Louki

(Google My Business Review)

Ευχαριστώ πολλή Ναταλία μου που με βοήθησες στο να ξεφουσκώσω με τα πολλά φουσκωμένα που είχα και να χάσω 10 ολόκληρα κιλά ❤❤❤❤

Είσαι φοβερή!!!!

Πόπη Μουδάτσου

(Google My Business Review)

Ενώ είχα έρθει πολύ επιφυλακτική, η Ναταλία κέρδισε την εμπιστοσύνη μου, και εξακολουθεί να το κάνει. Έχει πάντα κάτι να μου αντιπροτείνει αν δυσκολεύομαι σε κάτι και με ενθαρρύνει πολύ ενεργά!

Rena Stefanaki

(Google My Business Review)

Pin It on Pinterest

Share This